Trefpunt Oud-Alblas | Nieuws

Nieuwsbrief 1, juli 2015

Langs deze weg willen wij als nieuw bestuur van het toekomstige multifunctionele centrum in ons dorp (zeg het nieuwe Dorpshuis) u informeren over de stand van zaken.

 

Nieuw bestuur:

Allereerst stellen wij ons als nieuw bestuur, dat per 1 juli is benoemd door de verenigingsraad, aan u voor

Voorzitter: Ad van der Rhee (70) Noordzijde 10

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ad is voorzitter van CZOV Eensgezindheid en haar jeugdkoren. Hij is gepensioneerd chemicus en kwaliteitsdeskundige en heeft in het voortraject van de procedure om voortgang in de gang van zaken rondom het nieuwe Trefpunt te krijgen het nodige gedaan.

Hij zal de PR verzorgen en zo nodig Paul bijstaan bij de contacten met de architect.


Secretaris: Marcel Heijkoop (34), Berkenlaan 23

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Marcel werkt als verkeersdeskundige bij een adviesbureau. Hij is tijdens zijn jeugd lid van CKK De Krekels geweest en heeft veel werk verricht in de kerkelijke verenigingen in Oud-Alblas waar hij o.a. jarenlang betrokken was bij de organisatie van de rommelmarkt. Als bestuurslid van de Stichting sinds december 2014 heeft Marcel in de afgelopen tijd veel werk verzet in overleg met Gemeente Molenwaard, de commissie van goede diensten en de adviseurs.

Hij zal als woordvoerder namens het bestuur optreden en de personeelszaken behartigen.


Penningmeester: vacature

Deze vacature wordt naar verwachting op korte termijn ingevuld door een zesde bestuurslid. Een voordracht aan de leden van de verenigingsraad wordt binnenkort verstuurd. Kandidaat voor deze functie is André van Es (34), Dorpsstraat 98. Sinds kort is Andre weer in Nederland. Na zijn opleiding tot registeraccountant was hij in Nederland o.a. werkzaam bij PWC en FrieslandCampina. Hij heeft 3 jaar als financieel directeur bij FrieslandCampina Thailand gewerkt en de laatste 1 ½ jaar in dezelfde functie bij een supermarktconcern in Mozambique. Net als de andere leden van het bestuur voelt hij zich geroepen om iets voor de gemeenschap van Oud-Alblas te betekenen.


Algemeen bestuurslid 1: Harmen Eijkelenboom (37) Peperstraat 8a

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Harmen is lid van de schietvereniging en van de tafeltennisvereniging geweest. In het dagelijks leven is Harmen directeur van een wegenbouwbedrijf. Harmen zal in samenspraak met gemeente Molenwaard de zelfwerkzaamheid coördineren en in het toekomstig aanbestedingstraject als gesprekspartner fungeren.


Algemeen bestuurslid 2: Paul van der Meijden (46) De Boomgaard 10

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zijn vrouw is lid van WSV Nooitgedacht en zijn kinderen zitten op DSS. Zelf is Paul fruitkeurmeester bij Olympic Fruit in Barendrecht. Paul zal de contacten met de verenigingsraad behartigen en de wensen van de verenigingen en bewoners met de architect afstemmen.


Algemeen bestuurslid 3: Arko Roodbol (43), Kon. Wilhelminalaan 35

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Arko is secretaris van Tafeltennisvereniging Topspin'83 en lid geweest van diverse andere verenigingen in Oud-Alblas. Hij is commercieel medewerker bij Laskar Las- en Snijtechniek te Gorinchem. Hij zal zich met name bezig houden met de exploitatie. 


Algemeen bestuurslid 4: vacature

Ook dit is een vacature die naar we hopen op korte termijn zal worden ingevuld.

U ziet: allemaal inwoners van Oud Alblas en met een binding of een roeping voor de totstandkoming van een nieuw dorpshuis. Schroom niet om met ons in verbinding te treden met uw opmerkingen, vragen en wensen.

Nieuwbouw

Situatietekening
Een plattegrond van het nieuwe Dorpshuis, op een perceel aan de Beemdweg-West.
Het nieuwe dorpshuis vanuit de lucht.
Uit de lucht zal het nieuwe Dorpshuis er zo uit komen zien.
Entree nieuwbouw
De entree van het nieuwe Dorpshuis
Nieuwbouw vanuit westelijke richting
Nieuwbouw vanuit oostelijke richting

In de laatste raadsvergadering van 7 juli j.l. heeft de gemeenteraad groen licht gegeven voor het maken van een voorlopig ontwerp. Op 8 juli is in gezamenlijk overleg tussen bestuur, Gemeente Molenwaard, de Commissie van Goede Diensten en de Adviseurs besloten de opdracht aan Bongers Architecten te geven.

De gemeente wordt opdrachtgever van de bouw. De raad heeft tevens beslist dat de tekorten van het huidige Trefpunt van het jaar 2015 zullen worden gedekt, en dat na het gereedkomen van het voorlopig ontwerp (zo mogelijk begin september) een beslissing wordt genomen over de tekorten van 2016 nadat een toelichting is verstrekt over de te verwachten exploitatie van het nieuwe dorpshuis. Op 23 juli j.l. is het eerste overleg tussen bestuur, eigenaar kinderdagverblijf, Bongers Architecten en de gemeente gehouden en is het toekomstige traject onderling afgestemd. De afbeeldingen hierboven zijn een aantal van de geleverde praatschetsen door Bongers Architecten.

Ad van der Rhee                                                    Marcel Heijkoop

Voorzitter                                                             Secretaris

Algemene informatie

Gemeenschapscentrum Trefpunt
Koningin Wilhelminalaan 1 
2969 AN OUD-ALBLAS
+31 (0)184 69 1622
info@trefpuntoudalblas.nl

Volg ons