Groen licht voor nieuw dorpshuis in Oud-Alblas

Geschreven door Het Kontakt. Gepost in In de media.

OUD-ALBLAS • De gemeenteraad van Molenwaard heeft dinsdagavond ingestemd met het plan voor een nieuw dorpshuis in Oud-Alblas.

"Eindelijk licht in de tunnel", reageerde PvdA-raadslid Eric Spaans op het voorstel van het college om 2,3 miljoen euro uit te trekken voor een multifunctionele accommodatie, die aan de rand van het dorp, langs de Beemdweg, moet komen te liggen. Het heeft enkele jaren geduurd voordat er nu eindelijk een beslissing genomen is door de Molenwaardse gemeenteraad.

Behalve een dorpshuis komen er ook voorzieningen zoals kinderopvang, een peuterspeelzaal en een gymzaal in het nieuwe pand. Het Trefpunt aan de Koningin Wilhelminalaan en de bijbehorende gymzaal zijn verouderd. Daarnaast zochten de kinderopvang en de peuterspeelzaal naar nieuwe mogelijkheden om zich op een goede locatie te vestigen.

Geld besparen
Alle partijen gingen dinsdagavond akkoord met het plan voor het nieuwe dorpshuis, dat vrijwel geheel door vrijwilligers gerund zal worden. Een amendement van het CDA, waarmee het nieuwe bestuur en de vrijwilligers geld kunnen besparen in de afbouwfase van het nieuwe dorpshuis, werd gesteund door de gehele raad behalve de VVD. De liberale fractie wilde eerst weten om wat voor bedragen het zou kunnen gaan die bespaard zouden kunnen worden. Daarnaast vond de VVD dat het geld dat gereserveerd wordt voor deze aanbesteding, gemeenschapsgeld is. Dat geld mag dan niet ten goede komen aan het dorpshuis, vindt de VVD.

Felicitaties
Het maakte uiteindelijk niet uit. Het nieuwe bestuur en een groepje vrijwilligers vierde na afloop het succes. En er waren felicitaties van de gemeenteraadsleden. "Eindelijk kunnen we dit hoofdpijndossier afronden", reageerde mevrouw Stravers van Gemeentebelangen tijdens de behandeling van het agendapunt.

De aanbesteding en bouw van het nieuwe dorpshuis zullen zo snel mogelijk plaatsvinden. De multifunctionele accommodatie zal qua uiterlijk ingepast worden in het landelijk karakter van Oud-Alblas. Oftewel; het zal er volgens gaan uitzien als een boerderij. 

Informatieavond
Het bestuur houdt donderdag 19 november vanaf 20.00 uur in zaal De Boeg van Trefpunt een informatieavond voor belangstellenden. De plannen voor de nieuwbouw worden dan toegelicht en er zijn tekeningen van het nieuwe dorpshuis te zien. Inlopen kan vanaf 19.30 uur.

Daarnaast zijn namen voor het nieuwe gebouw welkom. Deze kunnen tot 1 januari ingediend worden. De winnaar krijgt een diner voor twee personen bij restaurant De Burgemeester in Bleskensgraaf.

Algemene informatie

Gemeenschapscentrum Trefpunt
Koningin Wilhelminalaan 1 
2969 AN OUD-ALBLAS
+31 (0)184 69 1622
info@trefpuntoudalblas.nl

Volg ons