Nieuw stichtingsbestuur voor dorpshuis Oud-Alblas

Geschreven door Het Kontakt, Annemarie Hoekstra. Gepost in In de media.

OUD-ALBLAS • De Verenigingsraad van Oud-Alblas heeft deze maand ingestemd met de benoeming van een nieuw stichtingsbestuur voor dorpshuis Het Trefpunt.

De ontwikkelingen rondom het dorpshuis lagen gevoelig in het dorp. Het heeft de Commissie van Goede Diensten die orde op zaken moest stellen daarom meer tijd gekost dan was voorzien om geschikte kandidaten voor het stichtingsbestuur te vinden.

Enquête
Wethouder Fatih Özdere heeft diverse gesprekken gehad met het nieuwe bestuur. "Ze zijn vol enthousiasme en zijn ook realistisch. Als gemeente gaan we nu samen met het stichtingsbestuur een enquête houden onder de inwoners van het dorp, om na te gaan of er draagvlak is voor een nieuw gemeenschapscentrum. De enquête wordt gehouden van 12 tot en met 14 januari en persoonlijk bij de mensen opgehaald op 20 en 21 januari. Op vrijdag 30 januari gaan we met elkaar om de tafel zitten om de analyse die van de enquête gemaakt wordt te duiden. In 2016 stopt de subsidie voor dorpshuizen, dan wordt er een groter beroep gedaan op de verenigingen en inwoners uit het dorp."

Overdracht gebouw
Het gebouw van de Verenigingsraad wordt overgedragen aan de gemeente. Dit was een van de adviezen van de Commissie van Goede Diensten, in verband met de financiële tekorten. Özdere: "In de tweede helft van februari willen we de overdracht naar de gemeente afgerond hebben." Totdat de overdracht heeft plaatsgevonden, is het gebouw van de stichting. Het bedrag voor de aankoop van het oude gebouw wordt afgetrokken van het investeringskrediet dat voor het nieuwe pand bestemd is. Thea Plugge, lid van het nieuwe bestuur: "We leveren het oude gebouw in en krijgen er straks een nieuw gebouw voor terug."

Algemene informatie

Gemeenschapscentrum Trefpunt
Koningin Wilhelminalaan 1 
2969 AN OUD-ALBLAS
+31 (0)184 69 1622
info@trefpuntoudalblas.nl

Volg ons