Trefpunt moet trefpunt heel Oud-Alblas worden

Geschreven door Het Kontakt. Gepost in In de media.

OUD-ALBLAS · Zorgen voor een financieel veilige toekomst voor het gemeenschapscentrum Trefpunt in Oud-Alblas; dat is het belangrijkste doel van het nieuwe bestuur van Stichting Verenigingsgebouw Oud-Alblas.

Gemeenschapscentrum Trefpunt moet weer letterlijk hèt trefpunt worden voor alle inwoners van Oud-Alblas. “Daar gaan we voor”, knikken Thea Plugge, Marcel Heijkoop, Monique van Dalen en Piet de Lange. Met zijn vieren trekken zij sinds enkele weken de bestuurskar van Trefpunt.

Er is nog één lege stoel over: het bestuur zou eigenlijk uit vijf personen moeten bestaan. Thea: “We zijn nog op zoek naar iemand met ervaring op het gebied van commercie, marketing en PR. Trefpunt heeft te maken met een negatief beeld in het dorp en daar buiten. Daar moet verandering in komen. Dat willen we onder meer doen door hier allerlei activiteiten op te zetten, gericht op diverse doelgroepen, zoals een workshop wijnproeven.”

Het viertal neemt het stokje over van het oude bestuur en ‘erft’ een aantal lastige opdrachten. De belangrijkste twee: de realisatie van een nieuw gemeenschapscentrum aan de Beemdweg en het op orde brengen van de exploitatie. “De tekorten die er waren gaan door de verkoop van het pand aan de gemeente Molenwaard van tafel. Die overdracht is uitgesteld doordat wij als nieuw bestuur ons eerst wilden verdiepen in wat er al gepasseerd was. De tweede helft van februari krijgt de gemeente nu de sleutels.”

De constructie zorgt ervoor dat de exploitatie van Trefpunt tot 1 januari 2017 veilig is. “Maar vanaf die datum staan we helemaal op eigen benen en krijgen we helemaal geen geld meer van de gemeente”, vult Marcel aan.

De nieuwe bestuursleden zijn er al volop mee bezig om zich daarop voor te bereiden. Een goed voorbeeld: de verwarmingskosten blijken een enorme post op de begroting. Piet: “Die gaan we dus in ieder geval aanpakken. Ook zullen we op zoek gaan naar sponsors om ons te ondersteunen.”

Tegelijkertijd wordt de site weer opgefrist en actueel gemaakt en is een Facebookpagina in het leven geroepen om Trefpunt goed te profileren. Hulp van vrijwilligers is bij alle acties en activiteiten van groot belang. “Niet het bestuur dient steeds alles uit te voeren, we moeten dit met hele dorp samen doen. Wij willen dat Trefpunt niet alleen van de verenigingen, maar van ons allemaal wordt, dat het een breed gedragen gemeenschapscentrum wordt.”

Van zeker zo groot belang is het verhogen van de omzet. De al genoemde extra activiteiten moeten het aantal bezoekers laten toenemen. “Daarnaast ontkomen we niet aan het aanpassen van de tarieven voor de gebruikers van Trefpunt. Dat gaat heel geleidelijk, maar zeker in het nieuwe gemeenschapscentrum zullen de huren meer kostendekkend moeten zijn. We werken daar nu al naar toe.”

Voor meer informatie of het aanmelden als sponsor, vrijwilliger of nieuw bestuurslid kunnen belangstellenden contact opnemen met Thea Plugge, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geurt Mouthaan

Algemene informatie

Gemeenschapscentrum Trefpunt
Koningin Wilhelminalaan 1 
2969 AN OUD-ALBLAS
+31 (0)184 69 1622
info@trefpuntoudalblas.nl

Volg ons