Met aangepast voorstel kan 'Trefpunt' verder

Gepost in In de media.

OUD-ALBLAS • De ontwikkeling van de bouw van het nieuwe dorpshuis in Oud-Alblas kan doorgaan; dat was het resultaat van een raadsbrede aanpassing van het collegevoorstel rond het al jaren voortslepende hoofdpijndossier.

Er lijkt nu toch echt voortgang in te zitten: het nieuwe bestuur van het huidige Trefpunt heeft al meerdere maatregelen getroffen om de uitgaven te beperken en de inkomsten te verhogen. Er ligt daarnaast een plan om binnen het budget aan de Beemdweg een compact nieuw dorpshuis neer te zetten.

Maandagavond besprak de Molenwaardse raad een voorstel van het college om ‘de ingeslagen weg te vervolgen’. Een document waarvoor te weinig draagvlak was, merkte de PvdA al snel. “Vandaar dat we een schorsing aangevraagd hebben om een amendement, wat wij al klaar hadden liggen, in te dienen met steun van zoveel mogelijk fracties”, vertelt Johan de Kruijk (PvdA). 

Risicoanalyse
Een actie die succes had. De wijziging op het voorstel werd raadsbreed gesteund; ook oppositiepartijen VVD en Gemeentebelangen Molenwaard gingen erin mee. De raad wil van burgemeester en wethouders in aanvulling op het voorstel een risicoanalyse van de plannen zien.

Zo is er nog onzekerheid over de garageboxen die langs de Beemdweg staan en de garantstelling van de kinderdagopvang die op de plek staat waar het nieuwe dorpshuis moet komen. “Daarnaast willen we dat er een uitgebreidere onderbouwing van de exploitatie van het nieuwe dorpshuis op tafel komt.”


Aangepast
In september of begin oktober zal er volgens de planning een aangepast voorstel gepresenteerd worden. In de tussentijd kan er verder gewerkt worden aan de ontwikkeling van het bouwplan. “Zonder het amendement was het voorstel afgeschoten. Dan hadden we alle motivatie bij het nieuwe bestuur weggehaald, terwijl er raadsbreed veel waardering is voor wat zij doen. Wat op zo kort mogelijke termijn moet gebeuren, is de overdracht van het huidige pand aan de gemeente. De 71.000 euro die dat oplevert heeft het bestuur hard nodig.”


Geurt Mouthaan

Algemene informatie

Gemeenschapscentrum Trefpunt
Koningin Wilhelminalaan 1 
2969 AN OUD-ALBLAS
+31 (0)184 69 1622
info@trefpuntoudalblas.nl

Volg ons