Op deze pagina vindt u nieuwsberichten van en over Trefpunt, het gemeenschapscentrum in Oud-Alblas.

Organiseert u een openbare activiteit in Trefpunt en wilt u dat gepubliceerd wordt op onze site, stuur uw bericht dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij plaatsen het bericht dan zo snel mogelijk op de site en op onze facebookpagina.

Officieel moment start bouw De Beemd Oud-Alblas


Op maandag 19 december a.s. zal het officiële moment worden gevierd dat de bouw van dorpshuis De Beemd in Oud-Alblas is begonnen. Omdat dit door omstandigheden niet kon gebeuren tijdens het slaan van de eerste paal, is nu het moment gekozen dat de eerste kubel beton voor de fundering wordt gestort.


Als tijdstip is gekozen voor 14:30 uur locatie Beemdweg 9, Oud-Alblas. De handeling zal worden verricht door een tweetal personen, die zich uitermate hebben ingezet voor het verenigingsleven in Oud-Alblas en voor de instandhouding van het bestaande dorpshuis en de realisering van het nieuwe. Na afloop is er een hapje en een drankje in Gemeenschapscentrum Trefpunt, Kon. Wilhelminalaan 1 waar ook gelegenheid tot stellen van vragen is.

 

We nodigen u van harte uit om bij dit moment aanwezig te zijn!

Schrijf reactie (0 Reacties)

Vertrouwen in het bestuur en aanvulling van liquide middelen

Dinsdagavond 8 november 2016 sprak de gemeenteraad van Molenwaard unaniem nogmaals het volste vertrouwen in het bestuur van MFA Oud Alblas uit en ging unaniem akkoord met de verstrekking uit de algemene middelen om de tekorten van Trefpunt tot aan het gereedkomen van De Beemd aan te zuiveren. Dit betekent dat Trefpunt definitief in de lucht blijft totdat De Beemd wordt opgeleverd!

Binnen een week vanaf nu gaat de eerste paal in de grond en start het bouwtraject.

Door de recent opgetreden vertragingen zal de oplevering volgens de laatste planning rond 1 september 2017 vallen maar aannemer Bijkerk, het bestuur, Bongers Architecten en de gemeente Molenwaard spannen zich gezamenlijk in om zo mogelijk de bouwtijd te bekorten.

Dank voor alle support in de afgelopen tijd!

Bestuur MFA Oud-Alblas

Ad, André, Arko, Harmen, Marcel en Paul

Schrijf reactie (0 Reacties)

Persbericht | Naam bekend van het nieuwe multifunctionele dorpshuis Oud-Alblas

Deze week is de naam vastgesteld voor het nieuwe dorpshuis Oud-Alblas, dat in 2017 aan de Beemdweg zal verrijzen. De zeer toepasselijke naam is geworden "De Beemd".

Als prijswinnaar is door een 7-koppige jury gekozen: mevrouw R. den Hertog uit Oud-Alblas. Zij heeft het diner voor twee gewonnen. Ze mag naar keuze gaan dineren bij De Kat in de Wilg (Oud-Alblas), De Krom (Oud-Alblas) of De Burgemeester (Bleskensgraaf). Samen met haar man heeft ze vier namen ingediend, zodat vrijwel zeker is, dat hij door zijn echtgenote zal worden uitgenodigd om mee te genieten van de prijs. Er waren meerdere inzenders met de nieuwe naam, maar mevrouw Den Hertog had een uitgebreide en originele toelichting van de door haar gekozen naam bijgevoegd:

De Beemd: deze naam zal snel vertrouwd klinken. Dagelijks zijn er vele dorpsgenoten die wandelend, fietsend of op een skateboard enz. 'een rondje Beemd' doen. De betekenis van beemd is laaggelegen grasland. Hierop wordt het dorpshuis immers gebouwd en zal ook het uitzicht vormen als we van binnen een blik naar buiten werpen. Ook onze jeugd is graag te vinden op 'het trapveld' aan de Beemd(weg) en wil na afloop van een potje voetbal natuurlijk graag een consumptie nuttigen in "De Beemd".

De overige inzenders  van de naam De Beemd zullen een attentie ontvangen van het bestuur van Stichting Multifunctionele Accommodatie Oud-Alblas.

De jury bestond uit:

  • de Commissie van Goede Diensten, die een allereerste aanzet gegeven hebben om tot een nieuw dorpshuis te komen: de heer Sjoerd Veerman, de heer Cees Kortleve en de heer Paul Verschoor;
  • de adviseurs van het vorige bestuur, die de weg naar het nieuwe dorpshuis verder geplaveid hebben: de heer Henk Bezemer, de heer Arie Karreman en de heer Gert Krijgsman en
  • de oud-voorzitter van de stichting: mevrouw Thea Plugge.

Op zeer korte termijn wordt de bouwvergunning ingediend en hoewel het krap wordt, streeft het bestuur samen met de gemeente er naar nog voor de zomervakantie de eerste paal te slaan. Verheugend is ook dat de landhoofden van de brug van Westeinde naar Beemdweg zullen worden verbreed om gemakkelijker een toegang te maken voor verkeer naar de bouwplaats en waarvan ook de verschillende landeigenaren kunnen profiteren die vestigingen en/of percelen aan de Beemdweg hebben.

Op de site van Trefpunt (www.trefpuntoudalblas.nl) komt in de loop van deze week een tekening en een buitenaanzicht van "De Beemd".

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

Uitnodiging

Aan alle verenigingen en inwoners van Oud-Alblas

Gisteren, 17 november 2015, was een heugelijke dag. De gemeenteraad van Molenwaard heeft ingestemd met het maken van het definitieve ontwerp van het nieuwe dorpshuis dat aan de Beemdweg zal verrijzen.

EEN NIEUW DORPSHUIS IN OUD-ALBLAS KOMT ER DUS!

en het huidige Trefpunt blijft voortbestaan tot de nieuwe multifunctionele accommodatie gereed is.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Meer artikelen...

Algemene informatie

Gemeenschapscentrum Trefpunt
Koningin Wilhelminalaan 1 
2969 AN OUD-ALBLAS
+31 (0)184 69 1622
info@trefpuntoudalblas.nl

Volg ons